Til hovedinnhold
Hjem » Bærekraft » Emballasje

Emballasje

Metallemballasje

Opptil 80% av alt metall som noen gang er produsert er fortsatt i bruk og har vært resirkulert uten tap av kvalitet. Metall er derfor den emballasjetypen som har lengst liv fordi den kan resirkuleres og gjenvinnes i det uendelige. Gjennom vårt medlemskap i Grønt Punkt bidrar vi til innsamling og ny gjenvinning av metallemballasjen.

I tillegg gir metallboksen svært god beskyttelse av innholdet, og med det svært lang holdbarhet. Produkter fra Smaken av Grimstad som produseres i metallboks har holdbarhet på 2 – 4 år, men kan ofte benyttes også etter utløpt holdbarhetsdato. «Se Lukt Smak» før du kaster et produkt med utløpt holdbarhet.

Hermetiserte produkter kan oppbevares i romtemperatur helt frem til de åpnes. Det kreves derfor ikke energi til kjøl eller frys for å lagre produktene frem til bruk. Etter åpning gjelder oppbevaring og holdbarhet som angitt på etiketten eller produktbladet.

Glassemballasje

Glassene vi benytter i vår produksjon inneholder 70% resirkulert glass. Gjennom vårt medlemskap i Grønt Punkt bidrar vi til innsamling og ny gjenvinning av glassemballasjen ved Sirkel sitt anlegg på Øra i Fredrikstad.

Glass-emballasjen gir svært god beskyttelse av innholdet, både før og etter åpning. Våre produkter som produseres i glass-emballasje har holdbarhet på 3 – 4 år, men kan ofte benyttes også etter utløpt holdbarhetsdato. Produkter med sur lake har holdbarhet i minst 30 dager etter åpning, hvis de oppbevares kjølig. «Se Lukt Smak» før du kaster et produkt med utløpt holdbarhet.

Hermetiserte og autoklaverte produkter på glass kan oppbevares i romtemperatur helt frem til de åpnes. Det kreves derfor ikke energi til kjøl eller frys for å lagre produktene frem til bruk. Etter åpning gjelder oppbevaring og holdbarhet som angitt på etiketten eller produktbladet.

Ytteremballasje

Sesongen 2021 / 2022 innførte Smaken av Grimstad ny emballasje på Dpak for alle typer glass og små bokser. Tidligere har produktene blitt pakket i papptrau og omgitt av plast. Nå er plasten fjernet til fordel for heldekkende papptrau (wrap around) i 100% papp.

Endringen gir en årlig besparelse på ca 9 tonn plast.

De første produktene ble pakket i de nye papptrauene i mai 2021, og de siste produktene fikk nye trau våren 2022.