Til hovedinnhold
Hjem » Bærekraft » Matsvinn

Matsvinn

Hermetiserte og autoklaverte grønnsaker fra Smaken av Grimstad har lang holdbarhet og gir tilgang til gode produkter med høy kvalitet over lang tid. I hermetiserte matvarer er råstoffenes næringsverdier og vitamininnhold godt bevart ettersom de produseres rett etter innhøsting.

Produktene har holdbarhet i 2 – 4 år, og ofte er de gode på smak og har god kvalitet også etter utløpt holdbarhet. Produkter som ligger i eddik-lake på glass kan oppbevares i kjøleskap en måned eller mer etter åpning. Se etiketten eller databladet for informasjon om oppbevaring etter åpning. Husk regelen «Se – Lukt – Smak» før du kaster et produkt med utløpt holdbarhet. Det bidrar til mindre matsvinn.

Smaken av Grimstad er en av bedriftene som bidrar med produkter til Matsentralen når vi har overskudd av produkter på lager, produkter med kort holdbarhet, eller produkter som ikke kan selges i ordinære kanaler pga feilmerking el.l. Matsentralen deler ut maten til ideelle organisasjoner som hjelper vanskeligstilte, og som med det hjelper oss å redusere matsvinnet.