Til hovedinnhold

Pizza med rødkål og dadler

1-1,5 timer

Dette er en søt pizza med smak av jul. Den er skapt for desemberkvelder og julekos. Den søte rødkålen og krydder som kanel, ingefær og muskat gir en tydelig smak av jul. Dadlene og chevre løfter retten enda et hakk og tilfører sødme og kremet tekstur.

Rødkålen gjør pizzaen både saftig og smaksrik og sammen med myk ost og søte frukter får du en pizza proppfull av deilige smaker, som harmonerer godt sammen.

Perfekt som en annerledes rett til julekosen.

Du kan benytte ferdig halvstekte pizza- eller pinsa-bunner eller lage pizzadeigen selv.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pizzadeig

  • 3,6 dl Lunkent vann
  • 2 ts Tørrgjær
  • 3 ts Salt
  • 4 ts Olivenolje
  • Ca. 450 g Pizzamel (Gjerne tipo 0 eller 00)

Pizzatopping

  • 1 stk God Gammeldags Rødkål
  • 1 ts Malt kanel
  • 1 ts Malt ingefær
  • 1 ts Muskatnøtt
  • 160 g Chevre Naturelle
  • 16-20 stk Dadler i skiver

Slik gjør du det