Til hovedinnhold

Rødkålpizza med pære

1-1,5 timer

Denne pizzaen må du prøve! Den kombinerer søtt, salt og sprøtt på en måte som virkelig overrasker. Den friske sødmen fra pærene møter den kraftige blåmuggosten, og rødkålen tilfører både farge og friskhet. Topper du med hasselnøtter, får du en pizza med fantastiske smaker og akkurat passe crunch.

Rødkålen gjør denne retten både fargerik og smakfull, og sammen med en kremet hvit saus får du en pizza som passer like godt til grillkvelden som til middag inne.

Du kan benytte ferdig halvstekte pizza- eller pinsa-bunner eller lage pizzadeig fra grunnen.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pizzadeig

  • 3,6 dl Lunkent vann
  • 2 ts Tørrgjær
  • 3 ts Salt
  • 4 ts Olivenolje
  • 450 g Pizzamel (Gjerne tipo 0 eller 00)

Pizzasaus

  • 3 dl Crème Fraiche
  • 1 ts Salt
  • 1 ts Pepper
  • 1 ss Olivenolje

Pizzatopping

  • 350 g God Gammeldags Rødkål
  • 160 g Blåmuggost
  • 3 stk Pærer i skiver
  • 100 g Hasselnøtter

Slik gjør du det